Tagine med torsk

4 portioner = 6 smartpoints per portion

Det här behöver du:
Lök 1st, gul 0 sp
Paprika 2 st 0 sp
Rapsolja 1 tsk 1 sp
Vitlök 2 klyftor 0 sp
Harissapasta 1⁄2 msk 0 sp
Kanelstång 1 st 0 Points
Tomater, krossade 1 förp 0 sp
Vatten 2 dl 0 sp
Grönsaksbuljongtärning 1 st 0 sp
Aprikoser, torkade 50 g, hackade 6 sp
Torsk 500 g 0 sp
Couscous, okokt 2 dl 16 sp
Citron 1⁄2 st 0 sp
Koriander 1 kruka

Så här gör du:
1. Skala och hacka lök. Strimla paprika. Hacka aprikoserna i små bitar.
2. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och paprika tills de mjuknat. Pressad vitlök och lägg till den och harissa och låt fräsa i med någon minut.
3. Lägg i kanelstång, de krossade tomaterna, tillsätt vatten, buljongtärningar och aprikoser. Låt puttra ca 5 minuter.
4. Dela torsk i lika stora bitar och blanda ner i grytan, låt sjuda tills den är klar (ca 3-4 minuter). Glöm inte att plocka upp kanelstången för annars tar den över om du låter grytan stå.
5. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner cest och saft från citron.
6. Servera grytan med couscous och toppa med massor av koriander.

Kommentera