Ramen

4 personer 30 minuter – Lila: 10 smartpoints

200 g ramennudlar 16 sp
4 ägg 0 sp
1,2 liter vatten 0 sp
2 kycklingbuljongtärningar 0 sp
300 g fläskfärs 13 sp
2 msk neutral olja 2 sp
2 finhackade vitlöksklyftor 0 sp
1-2 msk sambal oelek 0 sp
4 msk soja 0 sp
1 förpackning pak choi (250 g) 0 sp
3 msk misopaste 0 sp
3 msk tahini (sesampasta) 9 sp
2 msk finstrimlad ingefära 0 sp
2 finskurna salladslökar 0 sp

Gör så här:
1. Mjukkoka äggen
2. Koka upp vatten och buljongtärningar och låt det sjuda
3. Stek färsen i olja i en stekpanna tills den är genomstekt. Tillsätt vitlök, hälften av sambal och sojan.
4. Koka nudlarna enligt förpackning. Dela pak choi längs med och låt koka med de sista 30 sekunderna. Häll av och fördela nudlar och pak choi i skålar.
5. Vispa ihop buljongen med miso tahini och resten av sojan och sambal. Häll buljongen över nudlarna. Toppa med färs, ägg, ingefära och salladslök och gärna rostade sesamfrön om du gillar det.

2 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar