Pulled pork-burgare med extra gott

4 portioner, 43 points (11 sp) per portion)

Det här behövs:

Lök 1st, gul 0 Points
Paprika 1st, röd 0 Points
Chilipeppar 2st, 0 Points
Rapsolja 2tsk 2 Points
Vitlök 2klyfta 0 Points
Fläskkarré 320g 15 Points
Tomater, krossade 1förp 0 Points
Äppelcidervinäger 3msk 0 Points
Bongs kalvfond 3msk 0 Points
Avokado 1liten 7 Points
Majs 200g 0 Points
Lime 1st 0 Points
Koriander 2msk 0 Points
Hamburgerbröd 4 normalstora 19 Points

Så här gör du:

  1. Skala och skiva lök, paprika och chili.
  2. Hetta upp hälften av oljan i en panna och stek lök, paprika och chili. Pressa ner vitlök. Låt steka några min och ta bort från spisen.
  3. Hetta upp resten av oljan i en gryta och bryn köttet ca tre min på varje sida. Blanda ner grönsakerna i grytan.
  4. Slå krossade tomater och vinäger i pannan som du stekte grönsakerna i och låt dem gå rejält hett i någon min. Slå sedan över tomaterna grytan också.
  5. Låt sjuda på låg värme under lock ca 3 timmar. Ta av locket och låt sjuda ytterligare 1 timme tills såsen tjocknat.
  6. Ta upp köttet och dra isär med två gafflar, lägg ner i grytan igen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Mosa avokado och blanda med majs, pressad lime och hackad koriander. Strimla rödkål.
  8. Rosta bröden och bre på avokadoröra. Lägg på rödkål och toppa med köttet.

    Som extra gott valde vi: Sojabönor, picklade morötter, picklad rödlök och lite grönkål från Holy Greens här i Helsingborg. Vatten och en liten ”Försvararen” (också den från Holy Greens) som dryck till burgaren.

    Not: Försvararen innehåller, apelsin, ingefära, ananas, grukmeja, citron och svartpeppar.

Lämna ett svar