Pankopanerad kyckling med citron och potatisstomp

4 portioner = 8 smartpoints per portion
Tid: Medelsnabb

1 st citron
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
600 g kycklingfilé
800 g potatis
1 förpackning färsk bladpersilja
flingsalt
2 msk olivolja
0,25 st romansallad

Gör så här:
1. Blanda ihop rivet skal och saft från citron med timjan, salt, peppar i en påse. Lägg kycklingen i påsen och låt den marineras i minst 30 minuter. Ju längre, ju bättre.
2. Koka potatisen. Häll av vattnet och krossa (stompa) lätt med gaffel eller potatisstomp. Hacka persiljan och blanda ihop med potatisstompen. Strö flingsalt över.
3. Vänd kycklingfiléerna i panko (och lite citronpeppar) och stek dem i olja.
4. Servera med krossad potatis och sallad.

Sås:
Jag älskar sås och behöver det till allt så maken fixade..
Skalet från 1 st lime
Skalet från 1 st citron
2 tsk lättmajonäs (1 smartpoints)
2 dl Valio laktosfria 0,4% yoghurt
salt
citronpeppar
och några droppar worcestershiresås
Blanda allt och in i kylen ett tag innan servering

Lämna ett svar