4 burgare = 16 smartpoints
Ingredienser till 4 st laxburgare:
500 g laxfilé 0 sp
1/2 gul lök 0 sp
3 msk hackad dill 0 sp
1 litet ägg 0 sp
1 tsk salt 0 sp
1 krm nymald peppar 0 sp
Citroncrème:
100 g rumsvarm philadelphiaost light 6 sp
1 dl Valio laktosfria yoghurt 0,4% 0 sp
Rivet skal av 1/2 citron 0 sp
Flingsalt 0 sp
Nymald peppar 0 sp
Sidan om:
Färsk gurka 0 sp
Strimlad salladslök eller purjolök 0 sp
Sallad 0 sp
4 st brödskivor, gärna grillad kavring 8 sp
smör till stekning 1 tsk 2 sp
Så här gör du:
Mixa laxen till en färs.
Skala och finhacka löken.
Blanda lax, lök, dill, ägg, salt och peppar. Forma färsen till 4 burgare.
Grilla burgarna över glöd, cirka 4 minuter på varje sida eller stek i stekpanna med lite fett.
Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med skivad gurka, citroncrème och strimlad salladslök.
Citroncrème: Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Senaste kommentarer