Pasta med citron och halloumi

Krämig citronpasta med halloumikrutonger, 3 personer
36 sp = 12 sp per portion

Välj en pastasort du tycker är rolig (83 g = 3 sp)
1 liten ekologisk citron 0 sp
2 dl crème fraiche light 23 sp
Några nävar bladspenat 0 sp
citronpeppar, svartpeppar & örtsalt efter smak 0 sp
1 grönsaksbuljongtärning eller buljongpulver
1 paket halloumi 4 sp
färska örter (som basilika, dill eller persilja) 0 sp
1 msk olivolja 4 sp

Gör så här:

  • Börja med att koka upp valfri pastasort i saltat vatten.
  • Skär under tiden halloumin i kuber och stek i olivolja i en stekpanna tills att de har blivit knapriga och gyllene.
  • När pastan är färdigkokt, häll av vattnet och blanda sedan i crème fraiche i kastrullen tillsammans med pastan. Pastan ska vara täckt av sås
  • Ta en skvätt citronsaft, några teskedar buljongpulver (eller buljongtärning), massor av citronpeppar och smaka av med salt.
  • Till sist så blanda i dina hackade örter och någon näve färsk bladspenat.
  • Toppa med halloumikrutongerna, hacka över lite hasselnötter och ringla över olivolja.

    Smaklig spis;)

Lämna ett svar