Monicas bananbröd

Jag gjorde om Monicas recept till lite mer viktväktarvänligt och lite bättre val ang sirapen (jag anser att agarve är dåligt för dig)

Mitt recept:

6 dl havregryn – 21 sp
2 dl valio laktosfria yoghurt – 0 sp
2 st stora eller 3 st små mosade bananer – 0 sp
2 tsk bikarbonat – 0 sp
ca 5 st torkad frukt, tex aprikoser – 4 sp
2 msk bröd sirap – 8 sp
Totalt 33 smartpoints för 15-16 skivor

Monicas recept:

5 dl glutenfria havregryn – 21 sp
2 dl grekisk yoghurt – 12 sp
2 st mosade bananer – 0 sp
2 tsk bikarbonat – 0 sp
ca 5 st torkad frukt, tex aprikoser – 4 sp
2 msk agarve sirap – 8 sp
Totalt 45 smartpoints för 15-16 skivor

Gör så här:
Mixa havregrynen så du får ett mjöl i stället för korn.
Blanda i resten av produkterna till en kladdig smet;)
30 minuter med 175 grader i ugnen
Låt kakan vila 10 minuter i avstängd ugn
Låt kakan sedan vila i 20 minuter i rumstemperatur.

Det är ett ljuvligt bröd, så smaklig spis 🙂

Servera tex med ost, philadelphiaost och sylt – OBS! Räkna smartpointsen… 😉

1 kommentar

Lägg till din →

Om man mixar havregrynen o gör mjöl av det blir det 6-7SP per DL. Ta gärna bort kommentaren om ni inte anser den lämplig.

Kommentera