4 personer = 13 smartpoints per portion.
Det här behöver du:
Basmati vildris 200 g 20 sp
Vitlöksflörter 8 g 0 sp
Kycklinginnerfilé 560 g 0 sp
Gurka 1 st 0 sp
Förskuren spetskål 4 st nävar 0 sp
Majonnäs 50 g 12 sp
Smör 20 g 7 sp
Matolja 2 msk 8 sp
Vatten 1/2 liter 0 sp
Jordnötter 40 g 7 sp
Vitlök 2 klyftor 0 sp
Rödlök 1 st 0 sp
Lime 1 st 0 sp
Asiatisk dressing 40 g 0 sp
Mynta 1 påse 0 sp
Så här gör du:
Finhacka (eller pressa) vitlöken.
Smält smör och häll på en skvätt olivolja i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vitlök och stek i 1 min.
Tillsätt basmati vildris, vatten , en nypa salt och koka upp.
Låt koka under lock på låg värme i 10 min.
Ta kastrullen av värmen och låt riset vila under lock i 10 min.
Finhacka jordnötter. Finhacka rödlök.
Blanda jordnötter, Vitlöksflörter, olivolja, salt och peppar i en skål. Tillsätt kyckling och blanda väl.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kyckling och marinad. Stek i 3-4 min på varje sida tills den är genomstekt. Tillsätt rödlök när kyckling är halvfärdig, och stek till rödlök är spröd.
Riv hälften av gurkan och finhacka resten.
Finhacka mynta.
Skär lime i klyftor.
Blanda riven gurka, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja, salt och peppar i en skål.
Blanda majonnäs och asiatisk dressing i en liten skål.
Massera ihop spetskål och en nypa salt med händerna i en salladsskål. Tillsätt vildris, hackad gurka och gurkdressing och blanda väl.
Servera rissallad och kyckling i djupa tallrikar. Ringla över asiatisk majonnäs och pynta med mynta. Servera med limeklyftor.
Smaklig spis.
P.s
Det här goda receptet kommer från Hello Fresh. Vill du testa dessa underbara matkassar så klickar du på länken nedan:
Sätt tänderna i din rabattkod!
https://www.hellofresh.se/?c=HS-UPSN4XL87
Senaste kommentarer