Pasta Puttanesca

Älskar du pasta lika mycket som du älskar enkla snabblagade rätter?

Den här pasta puttanesca är så lätt att göra, du gör den i en gryta.
Det här behöver du:
4 vitlöksklyftor
6 sardellfiléer
2 dl svarta oliver
1 dl tomatpuré
400 g liten pastasort (t.ex. stora makaroner)
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar efter smak

Så här gör du:
Börja med att skala och finhacka vitlöken. Hacka även sardellerna och oliverna.
Värm olivoljan i en stor stekpanna eller gryta.
Fräs vitlöken på medelvärme tills den blir gyllene.
Tillsätt sardeller, tomatpuré och oliver till pannan.
Fräs allt tillsammans i några minuter.
Häll i 1,5 liter vatten och pasta.
Rör om och se till att pastan är täckt av vätskan
Låt blandningen koka upp och sjud sedan på medellåg värme i ca 8 minuter, eller tills pastan är mjuk
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera din pasta varm direkt ur grytan.

Denna rätt är inte bara praktisk och lättlagad, utan också full av traditionella italienska smaker.

Lämna ett svar