Kalkon med krispig ingefära & mumsig gräslök

4 portioner – 9 smartpoints (Blå) (exklusive ris eller potatis=

Kalkongfilé 500 g 0 smartpoints
Ingefära 40 g 0 smartpoints
Smör 1/2 msk 1 smartpoints
Olja 1/2 msk 2 smartpoints
Salt 1 tsk 0 smartpoints
Svartpepper 1 krm 0 smartpoints
Milda mat 4% 2,5 dl 6 smartpoints
Kycklingfond 1 msk 0 smartpoints
Kinesisk soja 1 tsk 0 smartpoints
Pressad citron 1 tsk 0 smartpoints
Hackad färsk gräslök 2 msk 0 smartpoints

Gör så här:
1. Skär köttet i lagom och lika stora skivor.

2. Skala ingefäran. Skär långa strimlor av halva biten och finhacka sen det som är över. Stek strimlorna i smör/olja i en stekpanna, ta upp dem och låt torka på hushållspapper så fettet fastna där.

3. Salta och peppra köttet och bryn det i smör/olja i stekpannan. Tillsätt grädde, fond, soja, citron och hackad ingefära. Låt koka ca 5 min.

4. Strö över ingefärsstrimlor och gräslök.

Servera med ris och räkna points för detta.


Kommentera