Carbonara

4 portioner = 11 smartpoints (1dl rött vin = 3 sp:)

Det här behövs:
400 g spaghetti 16 sp
2 krm salt 0 sp
4 ägg 0 sp
1 msk olivolja 4 sp
1 klyfta vitlök 0 sp
160 g panchetta, i tärningar 16 sp
5 msk parmesanost, riven 4 sp
5 msk pecorino, riven 4 sp
1-1,5 krm svartpeppar, grovmalen 0 sp

Gör så här
1. Koka upp välsaltat vatten under lock i en kastrull. Koka den ”al dente” enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Vispa ihop äggen med salt under tiden som pastan kokar.

3. Värm olja och smör i en kastrull och lägg i en hel vitlöksklyfta och bacon/fläsk. Fräs på sakta värme tills de mjuknat. (Obs stå brevid så du inte bränner.

4. Kasta vitlöken.

5. Häll över den färdigkokta pastan i kastrullen med bacon.
Rör om och dra kastrullen från värmen.

6. Häll ner äggsmeten i kastrullen, tillsätt de båda ostsorterna i omgångar och strö över lite svartpeppar. Rör om tills börjar stelna men fortfarande är krämig.

7. Strö lite grovmalen svartpeppar över portionerna.

Pasto gustoso!


Kommentera