Grönpepparkyckling med ris & bönor

4 portioner = 6 smartpoints per portion

Det här behövs:
Kycklingbröstfilé 600g 0 sp
Margarin flytande 80% 1tsk 1 sp
Ris, okokt 2dl 17 sp
Haricots verts 150g 0 sp
Grönpeppar 1msk, korn 0 sp
Senap (dijon) 2msk 1 Points
Japansk soja 1msk, 1-2 msk kinesisk 0 sp
Matlagnings”grädde” 4% 2 1⁄2 dl 5 Points
Vatten 1 1⁄2dl 0 sp
Hönsbuljongtärning 1st 0 sp (Börja med 1/2 och smaka av)
Majsstärkelse (redning) 2tsk 1 sp

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och lägg i en smord ugnsfast form.

2. Krossa grönpeppar i en påse eller en mortel. Blanda grönpeppar med senap, soja, matlagningsgrädde, vatten och buljongtärning i en gryta och koka ihop till en sås, red av med såsredning om det behövs. Häll såsen över kycklingfiléerna och ställ in i ugn i 25 minuter.

3. Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackningen. Koka haricots verts några minuter i lättsaltat vatten.

4. Servera kycklingen med ris och haricots verts.

Smaklig spis

Kommentera