Ingredienser till 4 portioner:
2 tsk Margarin flytande 80%
600 g Kycklingbröstfilé
2st, gul/gula Lök
250 g Champinjoner
2 tsk Margarin flytande 80%
2 dl Vatten
1st Hönsbuljongtärning
3 msk Tomatpuré
1 förp Tomater, krossade
2 dl Matlagningsvin, vitt
2 dl Ris, okokt
1 kruka Basilika
1 kruka Timjan
Så här gör du:
Hetta upp margarin i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna runt om, salta och peppra. Lägg sedan över dem i en stor gryta.
Skiva lök och champinjoner. Stek i margarin i stekpannan. Häll på vatten och lägg i buljongtärning och låt det puttra en stund. Häll över i grytan med kyckling.
Blanda i tomatpuré, krossade tomater och matlagningsvin i grytan och låt koka på medelvärme i ca 20 minuter.
Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ner hackade färska kryddor i kycklinggrytan och smaka av med salt och peppar. Servera med ris.
Psst: Serverar du med ris blir den lite onyttigare än om serverar med en sallad, ett bra tips om man vill hålla igen lite eller spara till ett glas vin tex.
Senaste kommentarer