Pasta rosso

4 portioner = Grön 11 smart points

Att ha i:

Pasta okokt (typ spaghetti)250g 25 sp
Lök gul 1 st 0 sp
Morot 4 st 0 sp
Rapsolja 2tsk 2 sp
Vitlök 2 klyftor 0 sp
Grönsaksbuljongtärning 1st 0 sp
Tomater, krossade 1 förp 0 sp
Fraiche 5% 2 dl 7 sp
Salladsost (feta) 10% 150g 9 sp
Basilika 1 knippe 0 sp

Så här gör du:

  1. Koka pasta precis som du brukar.
  2. Hacka lök och riv morötter. Fräs i olja tillsammans med pressad vitlök tills det blir mjukt men ändå lite stuns.
  3. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater och creme fraiche och låt puttra 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera såsen med pastan, smula över salladsost och hackad färsk basilika.


Lämna ett svar