Fisktacos med extra gott

4 portioner
Detta behöver du:
600 g färsk torskfilé 0 sp

Mangosalsa:
1 mango, tärnad 0 sp
2 avokado, tärnad 14 sp
4 salladslök (den gröna delen), skivad 0 sp
1 ask körsbärstomater, 250 g, tärnad 0 sp
1 kruka koriander, hackad 0 sp
saft av 1 lime 0 sp
1 msk flytande honung 4 sp
flingsalt 0 sp
svartpeppar 0 sp

Ponzusås:
2 msk soja 0 sp
2 msk rostad sesamolja 2 sp
saft 1 lime 0 sp
2 msk vita sesamfrön, torrostade 2 sp
1/3 jalapeno, finhackad 0 sp

Yoghurtaioli:
1/2 dl lättmajonnäs 6 sp
1 dl arla laktosfri yoghurt (0,4%) 0 sp
½ vitlöksklyfta, finriven 0 sp
skal av 1 lime 0 sp
en nypa flingsalt 0 sp
svartpeppar 0 sp

Tortillabröd 4 st: 11 sp
Köp färdiga i affären eller servera

GÖR SÅ HÄR:
Skär filéerna i bitar.

Gör mangosalsan: Blanda mango, avokado, tomater, salladslök, koriander, limesaft, honung, flingsalt och svartpeppar.

Gör ponzusåsen: Blanda soja, rostad sesamolja, limesaft, sesamfrön och jalapeno.

Gör limeaiolin: Blanda lättmajonnäs, yoghurt, vitlök, limeskal, flingsalt och svartpeppar.

Hetta upp oljan i en stekpanna, stek fisken i 1 msk smör och en svätt olja.

Lägg machésallad i botten av varje tortillabröd, lägg på mangosalsa, fisk, ponzusås och limeaioli. Toppa med koriander.

Använder du tortillabröd = 10 smartpoints
Använder du hjärtsallad i stället för bröd = 7 smartpoints

Kommentera