Pasta med biff och tomatsås

4 portioner = 10 smartpoints per portion
Tid: Långkok

500 g nötbog (Byt ut och köp så dyrt och mört kött du bara kan)
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
250 g champinjoner
250 g morötter
2 tsk rapsolja
1 burk krossade tomater (Gärna en fin typ Mutti)
2 st köttbuljongtärningar
1 tsk oregano
salt
peppar
2 krm socker
2 tsk flytande margarin
0,5 tsk salt
2 krm pepparmix
250 g tagliatelle eller pappardelle

Gör så här:
1. Strimla kötet tunt, hacka lök och vitlök i små bitar och skiva den sköljda svampen. Tärna morötter.
2. Hetta upp oljan och fräs lök, vitlök, svamp och morötterna. Höll på de krossade tomaterna och lägg i buljontärningarna, låt det puttra i 5 minuter. Smaka av med oregano, salt, peppar och socker.
3. Hetta upp margarinet och stek köttet hastigt på hög värme, krydda med salt och pepparmix. Blanda köttet med tomatsåsen och låt det koka i ca 45 minuter eller tills köttet känns mört. Denna gryta mår bra av att stå länge på låg värme på spisen.
4. Koka pasta enligt texten på paketet.
5. Servera pastan med kött- och tomatsåsen.

Kommentera