Kryddig kycklingfärs med smak från Thailand

Ingredienser

Ris, okokt 2 dl 17 smart points
Vitlök 3 klyftor 0 smart points
Chilipeppar 1st, röd 0 smart points
Ingefära 1msk, 2 cm färskriven 0 smart points
Salladslök 5 st 0 smart points
Haricots verts 150 g 0 smart points
Rapsolja 0,5 msk 2 smart points
Kycklingfärs 5% 500g 12 smart points
Fisksås (orientalisk) 1msk, 1-2 msk 0 smart points
Japansk soja 1msk, 1-2 msk japansk 0 smart points
Socker12 msk 2 smart points
Romanallad 2 dl, 4 stora blad

Instruktioner

  1. Koka riset
  2. Finhacka vitlök och chili, riv ingefäran. Skär salladslöken i bitar och skär haricots verts smalt på hälften.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i vitlök, purjo, chili och ingefära. Låt det få lite färg. Lägg i färs och haricots verts. Tillsätt fisksås, soja och socker. Låt fräsa tills färsen är klar. Rör om. Smaka av med peppar och ev lite salt.
  4. Plocka av 4 blad från salladshuvudet. Lägg färs och ris i salladsbladen som en skål och servera.
  5. Tips! Servera med Larsa 0% yoghurt och en liten klick sweet chili.


Kommentera