11 smartpoints per portion om du är Blå
Det här behöver du:
500 g fast potatis – 12 sp
3 msk olivolja – 4 sp
1/2 tsk salt – 0 sp
2 krm peppar – 0 sp
600 g kycklingfilé – 0 sp
2 gula lökar – 0 sp
1 tsk spiskummin – 0 sp
2 frysta majskolvar – 0 sp
2 avokado – 14 sp
1 vitlöksklyfta – 0 st
1/2 dl matyoghurt (Larsa 0 %) – 0 sp
4 st vetetortillas – 12 sp
1/2 romansalladshuvud – 0 sp
Till Salsan behöver du:
1 spansk peppar – 0 sp
1/2 rödlök – 0 sp
1 lime – 0 so
2 tomater – 0 sp
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225°C.
Skölj och skiva potatisen. Blanda dem med 1/3 av olivoljan, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min.
Strimla kycklingen. Skala och strimla löken.
Stek kycklingen i 2/3 av olivoljan tillsammans med spiskummin. Tillsätt löken när kycklingen nästan är genomstekt och stek ytterligare 3 min tills löken är mjuk.
Gör din salsa:
Dela, kärna ur och strimla den spanska pepparn. Skala och hacka rödlöken. Riv skalet och pressa saften ur halva limen. Skär tomaterna i lagom stora bitar. Blanda alla ingredienserna till en salsa.
Koka majskolvarna och rosta dom en stund i ugnen. Dela gärna i mindre bitar.
Dela och gröp ur avokadon. Mosa avokadon med skalad riven vitlök och matyoghurt (Larsa). Smaka av med pressad limesaft och salt.
Värm bröden enligt förpackningen och servera med kycklingfräset, den rostade potatisen, majsen, avokadoröran, salladen och tomatsalsan
Senaste kommentarer