Gyllene Delikatessbollar med Brynt Smör

Antal: Cirka 20 stycken

Ingredienser:
125 g smör
2,25 dl havregryn
3 msk krossade kakor (t.ex. digestive)
1 dl socker
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
1 dl rostade kokosflingor

Tillagning:
1. Bryn smöret: Smält smöret i en liten kastrull på medelvärme. Låt det brynas till en gyllene färg och nötaktig doft. Häll över det brynta smöret i en värmetålig skål och låt det svalna i cirka 10 minuter.
2. Förbered övriga ingredienser: Skär resterande smör i små kuber och ställ det i kylen så att det blir kallt. 3. Blanda torra ingredienser: I en stor skål, blanda ihop havregryn, krossade kakor, socker, salt och vaniljsocker.
4. Skapa smeten: Tillsätt det brynta och det kalla smöret till de torra ingredienserna. Arbeta ihop allt med händerna till en jämn smet.
5. Forma bollarna: Ta en liten mängd smet och forma till bollar. Rulla varje boll i rostade kokosflingor.

Dessa gyllene delikatessbollar med brynt smör är en lyxig twist på den klassiska chokladbollen. Perfekt för fikastunden eller som en elegant dessert

Lämna ett svar