En lite smalare Gin och Tonic

Här hemma älskar vi en god drink, och framför allt på sommaren längtar vi tills klockan slår gin o’clock. Men alla alkoholhaltiga drycker är poängdyra – och det blir inte bättre av att tonicen lätt drar iväg med 5-6 smartpoints i en stadig GT. Men det finns en lösning, som faktiskt är ok smakmässigt, och här ett ständigt aktuellt exempel.

  • 8 cl Gin Mare (6sp)
    (psst, du hittar inte gin i Viktväktar-appen, men all osötad starksprit kan räknas som vodka)
  • 15 cl Schweppes Indian tonic zero (0sp)
  • Lime i mängder (0sp)
  • Eller frusna blåbär, hallon och/eller vinbär – och då kanske med Brockmans gin istället…
  • Is (0sp;)

Det är givetvis så att den blir ännu godare med en Fever Tree Mediterranean, en 1724 eller en Vichy Catalán (Fever Tree Elderflower, en Inginius Citrus Sweet eller en Original Berries för Brockmans) – men då blir det också dubbelt så många points. Så att nolla tonicen är kanske en smart kompromiss och ett enkelt tips? Här är tre andra, icke viktrelaterade, tips:

  1. Använd rätt glas. Om du inte har riktiga GT-glas, använd hellre vinglas. Highball-glaset tar inte alls vara på dofterna.
  2. …och på tal om dofter, stryk garnityret på kanten av glaset, så klart, där det är nära näsan. Men också lite på foten, där man håller. Doften hamnar på fingrarna och de är påfallande ofta också i närheten av näsan 😉
  3. Kolla in appen Ginventory. Nu när Ginto inte finns längre är den bästa hjälpredan för att kombinera gin med tonic och garnityr, hålla koll på beståndet och inspireras till nyköp. Själva appen har inte uppdaterats på ett tag, men innehållet verkar leva i allra högsta grad.

Lämna ett svar