4 portioner, 43 points (11 sp) per portion)
Det här behövs:
Lök 1st, gul 0 Points
Paprika 1st, röd 0 Points
Chilipeppar 2st, 0 Points
Rapsolja 2tsk 2 Points
Vitlök 2klyfta 0 Points
Fläskkarré 320g 15 Points
Tomater, krossade 1förp 0 Points
Äppelcidervinäger 3msk 0 Points
Bongs kalvfond 3msk 0 Points
Avokado 1liten 7 Points
Majs 200g 0 Points
Lime 1st 0 Points
Koriander 2msk 0 Points
Hamburgerbröd 4 normalstora 19 Points
Så här gör du:
- Skala och skiva lök, paprika och chili.
- Hetta upp hälften av oljan i en panna och stek lök, paprika och chili. Pressa ner vitlök. Låt steka några min och ta bort från spisen.
- Hetta upp resten av oljan i en gryta och bryn köttet ca tre min på varje sida. Blanda ner grönsakerna i grytan.
- Slå krossade tomater och vinäger i pannan som du stekte grönsakerna i och låt dem gå rejält hett i någon min. Slå sedan över tomaterna grytan också.
- Låt sjuda på låg värme under lock ca 3 timmar. Ta av locket och låt sjuda ytterligare 1 timme tills såsen tjocknat.
- Ta upp köttet och dra isär med två gafflar, lägg ner i grytan igen. Smaka av med salt och peppar.
- Mosa avokado och blanda med majs, pressad lime och hackad koriander. Strimla rödkål.
- Rosta bröden och bre på avokadoröra. Lägg på rödkål och toppa med köttet.
Som extra gott valde vi: Sojabönor, picklade morötter, picklad rödlök och lite grönkål från Holy Greens här i Helsingborg. Vatten och en liten ”Försvararen” (också den från Holy Greens) som dryck till burgaren.
Not: Försvararen innehåller, apelsin, ingefära, ananas, grukmeja, citron och svartpeppar.
Senaste kommentarer