Kycklinggryta med dofter från Indien.

4 portioner – 7 smartpoints per portionen med Blå

Det här behöver du:
Basmatiris okokt (100% fullkorn) 2dl – 17 sp
Kycklingbröstfilé 600g – 0 sp
Rapsolja 2 tsk – 2 sp
Vitlök 2 st klyftor – 0 sp
Tomatpuré 1 msk – 0 sp
Garam masala 2 tsk
Ingefära 1 tsk – 0 sp
Gurkmeja 1 tsk – 0 sp
Chilipulver 1 tsk – 0 sp
Salt en nypa – 0 sp
Vatten 1 1/2 dl
Fraiche 5% 2 dl – 7 sp
Bladpersilja 1 knippe

Så här gör du:
Koka ris enligt anvisning på förpackning.
Strimla kyckling. Värm olja i en panna och stek den.
Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, kryddor, vatten och fraiche. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt.
Toppa med hackad persilja och servera med ris.

Tips från kocken:
Var inte rädd för att krydda för vi har redan ökat på en del i det här receptet. WW är ofta lite mesiga när det kommer till kryddor. Blir det starkt kan du alltid dämpa kryddningen med lite Larsa på toppen.

1 kommentar

Lägg till din →

Idag upptäckte vi att
1. Det går lika bra med halloumi istället för kyckling och
2. Att lite pressad lime ger syra-skjuts som inte alls är gör ont.

Lämna ett svar till JardenbergAvbryt svar