Det här behöver du:
Jordgubbsås:
250 gram frysta jordgubbar
1 dl strösocker
2-3 msk färskpressad citronjuice
Mascarponekräm:
250 gram mascarpone
1 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 msk finriven appelsinskal
French Toast:
3 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
4 skivor torrt vitt rostbröd
100 gram smör för stekning
Så här gör du:
Jordgubbsås:
1. Koka upp jordgubbar:
Lägg jordgubbarna, strösockret och citronjuicen i en kastrull. Låt småkoka på låg värme tills jordgubbarna är mjuka och såsen tjocknar något.
Mascarponekräm:
1. Blanda krämen:
I en skål, blanda mascarpone med vispgrädde, florsocker, vaniljsocker och appelsinskal. Vispa tills blandningen är lätt och fluffig.
French Toast:
1. Förbered smeten:
I en stor skål, vispa ihop ägg, mjölk, vetemjöl, vaniljsocker och salt till en jämn smet.
2. Doppa brödet:
Doppa varje skiva rostbröd i äggsmeten, se till att det är väl täckt.
3. Stek brödet:
Smält smör i en stor stekpanna över medelvärme. Lägg i de indränkta brödskivorna och stek tills de är gyllenbruna på båda sidor.
Servering:
1. Montera rätten:
Servera French Toast varm med en generös skopa mascarponekräm ovanpå.
Toppa med den varma jordgubbsåsen och eventuellt extra florsocker eller färska jordgubbar om så önskas.
Senaste kommentarer