4 portioner, 8 smartpoints per portion
Tips: Du kan välja färre potatis och mer rotfrukter för att få ner smartpointsen en del.. 🙂
Några tips till; skär ner rödlök och färsk vitlök i stora halvor bland rotfrukterna också – ger både smak och färg. Använd en och samma peppar, gärna en bra svartpeppar, genomgående. Ta mer av den franska senapen så får du sting i örtsåsen. Droppa i lite citron. Och rör ner en dl Valio O,4% yoghurt i den, så får den en lite såsigare konsistens.
Det vi behöver:
Potatis 500g 12 sp
Morot 4st 0 sp
Palsternacka 2-3st, 0 sp
Olivolja 2tsk 2 sp
Fläskfilé 600g 9 sp
Margarin flytande 80% 2tsk 2 sp
Gräslök 2msk, hackad 0 sp
Fraiche 5% 2dl 7 sp
Senap 1msk 1 sp
Hur gör vi:
- Sätt ugnen på 200°.
- Skiva potatis (eller skär ut stavar, behåll skalet så se det snyggare ut) och de rotfrukter du valt att använda. Lägg över allt i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn i ca 40 minuter.
- Putsa kötet och krydda med salt och peppar. Bryn den hel runt om i margarin i en stekpanna och lägg därefter köttet på rotfrukterna när det återstår 20 minuter av rotfrukternas tillagningstid.
- Ta ut och och låt kötet vila i ett foliepaket.
- Hacka gräslök och blanda med cremefraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva upp köttet och servera med ugnsrostade rotfrukter och örtsås.
Senaste kommentarer