Fish & Chips

4 portioner, á 9 smartpoints per portion

Ingredienser

Potatis 800g 19 sp
Rapsolja 1msk 4 sp
Panko ströbröd 12 dl 2 sp
Mandel 25g, finhackad 5 sp
Citron12 st 0 sp
Paprikapulver 1tsk, rökt 0 sp
Salladskrydda12 tsk 0 sp
Vetemjöl 2msk 2 sp
Ägg 1st 0 sp
Lax 500g 0 sp
Turkisk yoghurt 3,5% 1dl 3 sp
Dill 1knippe (n) 0 sp

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Klyfta potatis och blanda med olja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen 30-40 minuter.
  3. Blanda ihop panko, mandel, rivet citronskal, paprikapulver och salladskrydda i en skål. Lägg mjöl i en annan skål och krydda med salt och peppar. Vispa upp ägget i en tredje skål.
  4. Dela fisken i mindre bitar och doppa bitarna först i mjöl, sedan ägg och slutligen pankoröran. Sätt in i ugn tillsammans med potatisen de sista tio minuterna.
  5. Blanda ihop yoghurt och hackad dill. Servera laxen med potatis och sås.

Kommentera