Jag gjorde om Monicas recept till lite mer viktväktarvänligt och lite bättre val ang sirapen (jag anser att agarve är dåligt för dig)
Mitt recept:
6 dl havregryn – 21 sp
2 dl valio laktosfria yoghurt – 0 sp
2 st stora eller 3 st små mosade bananer – 0 sp
2 tsk bikarbonat – 0 sp
ca 5 st torkad frukt, tex aprikoser – 4 sp
2 msk bröd sirap – 8 sp
Totalt 33 smartpoints för 15-16 skivor
Monicas recept:
5 dl glutenfria havregryn – 21 sp
2 dl grekisk yoghurt – 12 sp
2 st mosade bananer – 0 sp
2 tsk bikarbonat – 0 sp
ca 5 st torkad frukt, tex aprikoser – 4 sp
2 msk agarve sirap – 8 sp
Totalt 45 smartpoints för 15-16 skivor
Gör så här:
Mixa havregrynen så du får ett mjöl i stället för korn.
Blanda i resten av produkterna till en kladdig smet;)
30 minuter med 175 grader i ugnen
Låt kakan vila 10 minuter i avstängd ugn
Låt kakan sedan vila i 20 minuter i rumstemperatur.
Det är ett ljuvligt bröd, så smaklig spis 🙂
Servera tex med ost, philadelphiaost och sylt – OBS! Räkna smartpointsen… 😉
1 kommentar
Lägg till din →Om man mixar havregrynen o gör mjöl av det blir det 6-7SP per DL. Ta gärna bort kommentaren om ni inte anser den lämplig.