Portioner: 2
Det här behöver du:
300 g pasta
250 g ricotta
100 g ruccola
2 vitlöksklyftor (eller fler)
1/2 dl riven parmesanost
1 msk citronpeppar
1 msk italiensk kryddblandning
Zest och saft från en liten citron
2 msk olivolja
Salt och peppar
Så här gör du:
Förbered: chiliflakes, rostade jordnötter/pinjenötter, extra olivolja
Så här gör du:
1. Koka pastan ’al dente’ och spara en kopp av kokvattnet.
2. Blanda ricotta, olivolja, parmesan, pressad vitlök, citronpeppar, italiensk kryddblandning, citronzest och saft i en skål. Smaka av med salt och peppar.
3. Kombinera pasta och sås: Tillsätt ricottablandningen till den kokta pastan. Tillsätt 1/2 kopp av kokvattnet för att göra såsen mer lös. Tillsätt mer vatten vid behov. Blanda väl så att pastan täcks jämnt av såsen.
4. Blanda ner ruccolan i pastan.
5. Servera direkt och toppa med pinjenötter/jordnötter, extra parmesan, citronzest, en nypa chiliflakes och en skvätt olivolja.
Denna härliga pasta är en perfekt blandning av fräsch citron och krämig ricotta, toppad med knapriga nötter och kryddig ruccola. En verklig njutning för alla smaklökar
Senaste kommentarer