2 personer
1 morot
200 gram vitkål
150 gram köttfärs
1 deciliter vatten
1 kryddmått salt
1/2 halvt kryddmått vitpeppar,
2 matskedar soja
Till stekningen en matsked matfett.
Så här gör du:
Skala moroten, ansa vitkålen, riv moroten grovt och strimla vitkålen fint.
Smält matfettet i en gryta och bryn köttfärsen tills all vätska avdunstat.
Smula sönder färsen med en trädgaffel
Tillsätt vatten och låt grytan koka upp.
Blanda i vitkål, morot, vitpeppar, soja och salt.
Sojan är salt så var försiktigt med att salta.
Rör då och då om i grytan och låt det sjuda med lock i 10 minuter eller tills kålen och morot känns mjuk.
Kajsa tycker om att servera potatis till och jag adderar gärna svartkål och lite extra kryddor med sting i som tex sambalolek..
Vill man så kan man lägga till en kalvfond, lök eller annat som du tycker om.
Gissa om det här blir perfekta matlådor.
Tack Kajsa som delar så goda recept och detta kom tydligen från vår matkunskap som vi hade i skolan 😉
Senaste kommentarer