Det här behöver du:
Deg: 100 g smör – 3 dl mjöl – 1,5 dl riven ost – Salt och peppar – 3 msk vattenFyllning: 500 g köttfärs – 1 lök – 1 burk krossade tomater – Salt och peppar – Sambal Oelek (efter smak) – Riven ost
Till servering:
Sallad – Vitlöksdressing
Så här gör du:
1. Förbered degen:
Blanda smör, mjöl, riven ost, en nypa salt och peppar i en skål. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en fast deg. Plasta in degen och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter.
2. Förgrädda pajskalet:
Värm ugnen till 225°C. – Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. – Förgrädda pajskalet i ca 20 minuter tills det fått en lätt gyllene färg.
3. Tillaga fyllningen:
Stek köttfärsen i en stekpanna tills den är genomstekt. – Hacka löken och tillsätt den till köttfärsen. Fräs tills löken är mjuk. – Tillsätt krossade tomater, en nypa salt, peppar och Sambal Oelek. Låt sjuda tills blandningen tjocknar något.
4. Fyll pajskalet: Ta ut pajskalet ur ugnen. Fördela köttfärsblandningen jämnt över pajskalet. – Strö över riven ost på toppen.
5. Grädda pajen: Grädda pajen i ugnen i ytterligare 10 minuter, eller tills osten smält och fått en fin färg.
6. Servera: Servera pajen varm med en fräsch sallad och vitlöksdressing.
Denna köttfärs-paj är kanske inte den nyttigaste, men den är oemotståndligt god och perfekt för de dagar när du vill unna dig något extra. Såå Njut!
Senaste kommentarer