Det här behöver du:
3 dl ris
1 grönsaksbuljongtärning
1 purjolök
250 g cocktailtomater
2 tsk flytande margarin (delat)
12 svarta oliver, urkärnade och halverade
500 g fiskfilé (t.ex. torsk eller sej)
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Förbered riset:
1. Koka riset:
Koka upp 6 dl vatten och lös upp grönsaksbuljongtärningen i vattnet.
Tillsätt riset och låt det koka enligt förpackningens anvisningar tills det är mjukt och vattnet är absorberat.
Förbered grönsakerna och fisken:
1. Förbered grönsakerna:
Skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
Halvera cocktailtomaterna.
2. Stek purjolöken 8eller salladslök):
Hetta upp 1 tsk flytande margarin i en stekpanna över medelvärme.
Fräs purjolöken tills den blir mjuk.
3. Tillsätt tomater och oliver:
Lägg i cocktailtomaterna och oliverna till purjolöken och låt allt sautera tillsammans i några minuter.
Tillaga fisken:
1. Förbered fisken:
Krydda fisken med salt och peppar.
Hetta upp 2 tsk flytande margarin i en annan stekpanna.
2. Stek fisken:
Lägg i fiskfiléerna i pannan och stek på båda sidor tills de är genomkokta och får en gyllene färg.
Servering:
1. Sammanställ rätten:
Lägg upp det färdiga riset på tallrikar.
Toppa riset med purjolöks-, tomat- och olivblandningen.
Placera den stekta fisken ovanpå grönsakerna.
Servera varmt.
Denna rätt kombinerar den mjuka smaken av fisk med friskheten från tomater och oliver, och erbjuder en härlig måltid som är enkel att förbereda och full av smak.
Senaste kommentarer