Ett hälsosamt alternativ till bacon

Kan morötter ersätta bacon? Inte enligt min man men kanske enligt mig 😉
Här kommer ett tips på morots-”Bacon”

Det här behöver du:
Morötter (antal beroende på hur mycket du vill göra)
Olivolja
Flingsalt
Rökt paprikapulver

Så här gör du:
1. Förbereda morötterna: Skala morötterna noggrant. – Använd en mandolin eller en vass kniv för att hyvla morötterna i mycket tunna skivor, likt baconskivor.
2. Krydda morötterna: Lägg de tunna morotsskivorna i en skål.
Tillsätt en skvätt olivolja, en nypa flingsalt och rökt paprikapulver efter smak. Blanda väl så att alla morotsskivor täcks av kryddningen.
3. Steka morötterna: Värm upp en stekpanna på medelvärme och tillsätt lite olivolja.
Lägg i morotsskivorna i pannan i ett enda lager. Stek dem tills de börjar få en krispig kant och blir något genomskinliga, ungefär som bacon. Detta kan ta några minuter på varje sida beroende på hur tunna skivorna är.
4. Servering: Ta ut morots-”baconet” från pannan och låt det svalna på en tallrik. De kommer att bli krispigare när de svalnar. – Använd morots-”baconet” som ett nyttigare alternativ till bacon i olika rätter, såsom i BLT-sandwiches, som topping på sallader, eller bara som en snacks att njuta av.

Denna rätt är inte bara ett hälsosamt och vegetariskt alternativ till bacon, utan också ett roligt sätt att använda morötter på. Njut av de rökiga, krispiga morotsskivorna som ett kreativt tillägg till många maträtter 😉

Lämna ett svar